Connect with us

Auto Nieuws

Nieuwe A-Klasse van Mercedes-Benz behaalt maximale veiligheidsscore

Published

on

Met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren heeft de nieuwe A-Klasse van Mercedes-Benz bijzonder hoog gescoord bij de Euro NCAP-botsproeven. De Mercedes-Benz A-Klasse toont daarmee aan dat het veiligheidsniveau van de auto uitstekend is en geldt daarmee als ‘Best geteste auto dit jaar’ en ‘Best in Class’ in de klasse voor compacte gezinsauto’s.

En daar zijn ze uiteraard zeer content mee bij het Duitse automerk. “We zijn erg verheugd met deze Euro NCAP-award”, bevestigt Prof. Dr. Rodolfo Schöneburg, Hoofd Passieve Veiligheid en Veiligheidsfuncties bij Mercedes-Benz Cars. “Het is een erkenning voor de uitstekende veiligheidsstandaarden in onze auto’s. De gestandaardiseerde botsproeven vormen echter maar een klein voorbeeld van de ongevallen die zich in de dagelijkse praktijk op de openbare weg kunnen voordoen. Daarom ontwerpt Mercedes-Benz al zijn modelseries op basis van zo’n veertig verschillende ongevalssituaties.”

Strengere tests

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) is een organisatie van Europese verkeersministeries, automobielclubs en verzekeraars. De organisatie voert botsproeven uit en evalueert voertuigveiligheid op basis van de beschikbare veiligheidssystemen. In 2018 zijn er nieuwe, strengere tests geïntroduceerd waarbij de nadruk vooral ligt op de bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers.

Bij uw lokale Mercedes-Benz-dealer kunnen ze u alles over de kenmerken vertellen waaraan de Mercedes-Benz A-Klasse zijn hoge veiligheidsniveau te danken heeft.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1