Connect with us

Auto Nieuws

Nieuwe Toyota Corolla voorziet in twee zelf opladende hybride motoren

Published

on

Met 46 miljoen exemplaren mag de Toyota Corolla zich tot de best verkochte auto’s ter wereld rekenen. Binnenkort staat de twaalfde generatie van de Corolla in de Nederlandse showrooms te blinken. De Toyota Corolla komt in drie carrosserievarianten op de markt: als compacte Hatchback, elegante Touring Sports en stijlvolle Sedan.

Een laag zwaartepunt, een hoge bodystijfheid en meer stabiliteit is wat de drie verschillende carrosserieën gemeen hebben. Andere gemeenschappelijke delers van de drie versies zijn het rijplezier en de hoge actieve veiligheid door de standaard aanwezigheid van Toyota Safety Sense van de tweede generatie.

Toyota Corolla Sedan

‘No more boring cars’

Langer, lager en breder. Dat zijn de nieuwe proporties van de kakelverse Toyota Corolla. Onder de noemer ‘No more boring cars’ – een gevleugelde uitspraak van Toyota-topman Akio Toyoda – oogt de Corolla bovendien krachtiger en zelfverzekerder dan ooit. Ruimtelijk, modern en solide zijn de kenmerken van het interieur van de Toyota Corolla, waarbij met name de ‘high quality’ materialen en de bagageruimte van 598 liter opvallen.

Toyota Corolla Hatchback

Zelf opladende hybride motoren

Voor het eerst hebben autoconsumenten in het C-segment met één model de keuze uit twee zelf opladende hybride aandrijflijnen. Het betreft de al langer bestaande (maar verder verbeterde) 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) en een volledig nieuwe, sterkere 2.0 High Power Hybrid (135 kW/180 pk), die met hun hoge koppel, hoge vermogen en lage verbruik het antwoord van Toyota op de diesel zijn. Met deze motoren kan de twaalfde generatie van de Toyota Corolla tot 50 procent van het woon-werkverkeer elektrisch afleggen zónder te ‘stekkeren’.

De nieuwe Toyota Corolla is vanaf 23 maart te bewonderen in de showroom van uw lokale Toyota-dealer.

Toyota Corolla Touring Sports
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1