Connect with us

Auto Nieuws

Nieuwjaarsboodschap Duitse minister van Verkeer: “Tolheffing vanaf oktober 2020”

Published

on

Vanaf oktober 2020 moeten buitenlandse automobilisten tol gaan betalen in Duitsland. Althans, als het aan Andreas Scheuer, de Duitse minister van Verkeer en Digitale Infrastructuur, ligt. Op Twitter maakte hij in een nieuwjaarsboodschap zijn plannen bekend.

“Kort voor de jaarwisseling hebben we nog hard gewerkt”, vertelt Scheuer op zijn Twitter-account. “Op 30 december konden we het verdrag ondertekenen. Iedereen die onze infrastructuur gebruikt, betaalt daar ook voor. Zonder dat dit meer kost voor inwoners van Duitsland.”

Volgens de Duitse minister van Verkeer en Digitale Infrastructuur is nu aan alle voorwaarden voor invoering voldaan, maar tegen de tolheffing is veel verzet in de Duitse grensregio. Jaren geleden hebben de Euregio en een aantal burgemeesters al protest aangetekend tegen de Duitse tolheffing, aangezien die de grensoverschrijdende samenwerking bemoeilijkt. Bovendien zou de zogenoemde ‘Pkw-maut’ niet bijdragen aan het gevoel van nabijheid in de grensstreek.

In een eerder stadium sloot Nederland zich al aan bij Oostenrijk om de invoering van tol via de rechter tegen te houden. In juni 2019 buigt het Europese Hof van Justitie zich over de Duitse tolheffingsplannen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1