Connect with us

Auto Nieuws

Nissan-bestuurders in videoboodschap beschuldigd van verraad

Published

on

Carlos-Ghosn-nissan

De voormalig topman van Nissan Carlos Ghosn houdt vast aan zijn onschuld. Voor zijn arrestatie heeft Ghosn een videoboodschap opgenomen en hierin beschuldigt hij een aantal bestuurders van Nissan van ‘verraad’. De advocaat van Ghosn heeft woensdag een verzoek tot vrijlating ingediend.

“Ik ben onschuldig, dat is mijn eerste boodschap”, begint Ghosn in zijn videoboodschap. “Dit is niet nieuw, dit hebben jullie al van mij gehoord: ik ben onschuldig voor elk van de beschuldigingen. Dit is geen verhaal van hebzucht, of van een eenmansdictatuur”, vervolgt hij. “Het is een verhaal van complot, van samenzwering, van verraad.” De namen van de bestuurders die hij noemt in de video, werden op verzoek van zijn advocaten uit het filmpje geknipt.

Eerlijk proces

Volgens Ghosn speelden sommige Nissan-bestuurders “een vuil spel”, omdat ze vreesden dat in de volgende fase van de alliantie met het Franse Renault en met Mitsubishi de zelfstandigheid van Nissan in gevaar zou komen. Ghosn hoopt nu vooral dat hij een eerlijk proces krijgt.

Miljoenen fraude

De 65-jarige Ghosn werd vorig jaar op 19 november voor het eerst gearresteerd. Hij zat 108 dagen vast in een Japanse cel, op verdenking van financieel wangedrag. Vorige week werd de van miljoenen fraude verdachte Ghosn opnieuw van zijn bed gelicht. Een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar hangt hem boven het hoofd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1