Connect with us

Auto Nieuws

Nissan heeft aanpassingen voor GT-R Nismo 2020 aangekondigd

Published

on

Nissan-GT-R_Nismo-2020-rechtsvoor
Foto: Nissan

De Nissan GT-R Nismo is voor het aanstaande modeljaar opnieuw aangepast. Het model is lichter geworden en krijgt onder meer nieuwe lichtmetalen wielen van 20 inch.

Aan de 3,8-liter biturbo V6 die in de neus van de GT-R Nismo ligt, wordt niets veranderd en dat betekent dat de auto gewoon weer een indrukwekkende 600 pk opwekt. Van buiten is de vernieuwde GT-R Nismo onder andere te herkennen aan de nieuwe voorschermen.

Aanpassingen aan de auto

De GT-R Nismo voor 2020 valt in totaal 30 kilo af ten opzichte van het vorige model, dat 1.725 kilo weegt. De gewichtsbesparing werd onder andere gedaan door de toepassing van koolstofvezel aan de auto. Ook de automatische versnellingsbak is aangepast.

Nissan-GT-R_Nismo-2020-achterkant

Comfortabeler geworden

Tot slot claimt Nissan dat de Nismo door wijzigingen aan het onderstel niet alleen beter in de bochten ligt, maar ook comfortabeler is geworden dan de eerdere versie van 2019.

De Nissan GT-R is al sinds 2009 in vrijwel ongewijzigde vorm op de markt. Hoelang Nissan doorgaat met de GT-R is nog niet bekend, want ze vinden ieder jaar weer iets nieuws voor deze brute auto.

Nissan-GT-R_Nismo-2020-interieur
Nissan-GT-R_Nismo-2020-linksachter
Nissan-GT-R_Nismo-2020-linksvoor
Nissan-GT-R_Nismo-2020-rechtsvoor-zijkant
Nissan-GT-R_Nismo-2020-stoelen
Nissan-GT-R_Nismo-2020-zijkant
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1