Connect with us

Auto Nieuws

Nooit meer opgelicht worden door een taxichauffeur

Published

on

Taxi-Schiphol

Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van een taxi, en onbewust kijk je dan toch op de meter waar het bedrag van de rit wordt aangegeven. Had je over het bedrag dat betaald moest worden twijfels, dan hoef je je daar in de toekomst geen zorgen meer over te maken, als het aan Google ligt.

Google is namelijk bezig met het testen van een nieuwe functie in Google Maps om taxichauffeurs die hun klanten proberen op te lichten een halt toe te roepen. Malafide taxichauffeurs over de hele wereld maken onnodig een forse omweg op de ritprijs te verhogen. Dit kunnen ze doen omdat toeristen vaak geen idee hebben van de afstanden in een vreemde stad en ruiken geen onraad totdat het hoge eindbedrag op de meter verschijnt.

‘Stay Safer’

Het nieuwe onderdeel luistert naar de naam ‘Stay Safer’ en werd gespot door XDA Developers. Hiermee krijgen gebruikers automatisch een melding wanneer de taxi meer dan 500 meter van de meest voor de hand liggende route afwijkt. Hoe het systeem precies werkt is nog onduidelijk. Logischerwijs zou de passagier de app aan moeten hebben staan met een geplande route, en het lijkt erop dat de functie voorafgaand aan de rit moet worden geactiveerd.

Momenteel getest in India

De functie wordt momenteel alleen getest in India, waar enkele verkrachtingszaken rond taxichauffeurs en vrouwelijke klanten tot grote verontwaardiging leidden. Of en wanneer ‘Stay Safer’ wereldwijd wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1