Connect with us

Auto Nieuws

Onderzoek wijst uit: Nederland het best voorbereid op zelfrijdende auto

Published

on

Uit onderzoek van het KPMG is Nederland het best voorbereid op zelfrijdende auto’s. Het Internationale accountants- en adviesorganisatie heeft bij vijfentwintig landen gekeken waar de zelfrijdende auto het best en veilig over de weg kan. Nederland staat net als vorig jaar weer op de eerste plek.

Nederland heeft een goede wetgeving en ook de overheid wil meewerken met het project. Zo heeft de overheid al verschillende plannen en restricties neergelegd voor het hebben van een zelfrijdende auto, zoals onder andere een rijbewijs voor het bezitten van zo’n auto. Het KPMG looft Nederland ook voor het hebben van de beste technologie van alle deelnemende landen.

Audi Aicon Concept

Het KPMG heeft ook verschillende testen gedaan met zelfrijdende vrachtwagens van Antwerpen naar het Ruhrgebied in Duitsland. Het onderzoek bracht positieve reacties op bij de wetenschappers en er staan alweer nieuwe plannen gepland voor nieuwe testen met de zelfrijdende vrachtwagens.

Levert 175 miljard euro op

Verder voorspelt het KPMG dat als het hele wagenpark in Nederland uit zelfrijdende auto’s zal bestaan, dat het de overheid 175 miljard euro zou opleveren. Ook zouden er veel minder file’s zijn en het zou de CO2-uitstoot verminderen. Hoe lang we daarop moeten wachten durft het KPMG niets te zeggen.

Wil je het onderzoeksrapport nog eens rustig nalezen? Klik hier

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1