Connect with us

Auto Nieuws

Onderzoek wijst uit: Nederlanders willen niet zonder eigen auto

Published

on

file-nederland-snelweg-a1
Foto: Josbert Lonnee

Uit onderzoek is gebleken dat ruim negen op de tien Nederlanders de eigen auto wil houden. Wel staat bijna de helft van de bevolking open voor deelvervoer in Nederland.

Uit een onderzoek van ABN-Amro, dat maandag verscheen, is dat gebleken. Om binnensteden en drukke snelwegen te ontlasten buigen de overheid en de vervoerssector zich over een combinatie van OV en andere reisdiensten om reizigers voordeliger en sneller naar hun bestemming te brengen.

“Het mag niet te veel kosten”

“Mensen willen auto’s, scooters en fietsen naadloos delen, maar het moet geen gedoe opleveren en snel en makkelijk via één app zijn te regelen. En het mag ook zeker niet te veel kosten”, zegt onderzoeker Franka Rolvink Couzy tegenover De Telegraaf.

Minder files en opstoppingen

Volgens haar zijn veranderingen noodzakelijk. Zo moeten de vele files en opstoppingen verminderd worden. Ook de vervuiling en het niet gebruiken van stilstaande voertuigen zijn problemen die aan verandering toe zijn.

Maar tien procent van de autobezitters is bereid om hun auto weg te doen, minstens er een voordeliger en net zo comfortabel alternatief voor in de plaats komt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1