Connect with us

Auto Nieuws

Onmacht regeert in door autobranden geteisterd Gouda. Teller nu op 19.

Published

on

auto-brand

In drie weken tijd zijn er in Gouda 19 auto’s uitgebrand. Een speciaal rechercheteam is samengesteld en doet onderzoek naar de reeks van autobranden in de stad in Zuid-Holland. Afgelopen nacht was het wederom raak.

Op de Plaswijckweg trof de politie in de nacht van donderdag op vrijdag alweer een in vlammen opgaande auto aan. Nummer 19 in slechts drie weken tijd. “We zijn heel erg geschrokken”, zo laat de eigenaresse van de getroffen auto weten tegenover Omroep West. “We hoorden om 2 uur vannacht stemmen. Ik keek naar buiten en zag een politieagent aankomen. Ik dacht: ‘oh jee!’. De achterkant stond helemaal in brand. Het is zonde.”

Onmacht regeert

De politie surveilleert nu extra in de wijken in Gouda die getroffen worden door autobranden. Het gaat hier om de wijken Goverwelle, Korte Akkeren, Kort Haarlem en Bloemendaal. “Ik denk dat het heel moeilijk is om hier iets tegen te doen’, zegt de buurvrouw van het slachtoffer. “Ze pakken willekeurige auto’s, er zit niet echt een lijn in. Dus wat kun je doen? Je kunt niet overal continu op straat zijn. Ik hoop dat ze nu denken: ‘Deze plek hebben we gehad en hier komen we niet terug.”

Autobranden in kaart

Tip de politie

Waarnemend burgemeester Mirjam Salet van Gouda noemt de brandstichtingen ‘heel erg naar’. Net als de politie roept zij de inwoners van Gouda op om goed op te letten en de politie te tippen bij verdachte situaties.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1