Connect with us

Auto Nieuws

Op deze manier voorkom je niezen achter het stuur door hooikoorts

Published

on

vrouw-hooikoorts-niezen-auto

De hoge temperaturen van de afgelopen weken hebben er voor gezorgd dat de eerste berkenbomen al in bloei zijn. Dit is slecht nieuws voor automobilisten die hooikoorts hebben met een allergie voor berkenpollen.

Het risico van het niezen moet de automobilist niet onderschatten, want dit kan wel degelijk leiden tot ongevallen. Achmed Leser van het Duitse TÜV beweert dat bestuurders hun auto kunnen beschermen tegen het binnendringen van pollen.

Leven en dood

Het beschermen is volgens TÜV belangrijk omdat de bestuurder ongeveer 14 meter lang rijdt met gesloten ogen als hij niest. “Voor de automobilist kan dit in het ergste geval het verschil maken tussen leven en dood”, aldus Leser.

Airconditioning

Achmed Leser pleit dan ook voor het regelmatig vervangen van de filters van het airconditioning- of ventilatiesysteem. Ook het sluiten van de ramen en het instellen van de recirculatie-stand bij de airconditioning helpt. Als laatste moeten hooikoorts-patiënten volgens hem het interieur van de auto regelmatig reinigen om de allergenen te verwijderen en tijdens het rijden een zonnebril dragen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1