Connect with us

Auto Nieuws

Opel presenteert vernieuwde Astra met nieuwe benzine- en dieselmotoren

Published

on

Opel-Astra-2020-linksvoor
Foto: Opel

Opel heeft de Astra vernieuwd en de nadruk ligt op efficiëntie en uitstoot. De nieuwe benzine- en dieselmotoren zijn tot wel 19 procent zuiniger. Astra’s met de nieuwe, milleuvriendelijke motor herken je aan de nieuwe grille met 3D-effect.

De Opel Astra (2019) is leverbaar met 1,2-liter of 1,4-liter benzinemotoren met drie cilinders en turbo. De 1.2 levert naar wens 110, 130 of 145 pk en is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Opel belooft een daling in brandstofverbruik van 19 procent en 15 procent minder CO2-uitstoot. De 145 pk sterke 1.4 wordt alleen geleverd met een CVT.

Eerste Opel met digitaal instrumentarium

Nieuwe technische snufjes zijn er ook in deze Astra. Zo is deze Astra de eerste Opel met een digitaal instrumentarium. Een nieuwe camera aan de voorzijde herkent andere voertuigen, voetgangers en verkeersborden. De achteruitrijcamera is ook verbeterd, met een beter beeld in het donker.

Opel-Astra-2020-rechtsvoor

Leverbaar met sportonderstel

De vernieuwde Astra wordt ook leverbaar met sportonderstel, dat is opgewaardeerd met verder aangescherpte besturing en verbeteringen aan het onderstel. Opel start later dit jaar met de levering van de nieuwe Astra, maar prijzen zijn nog niet bekend gemaakt door het Duitse automerk.

Opel-Astra-2020-zijkant
Opel-Astra-2020-interieur
Opel-Astra-2020-rechtsachter
Opel-Astra-2020-dashboard
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1