Connect with us

Auto Nieuws

Opmerkelijk: 72-jarige vrouw voor twintigste keer betrapt op rijden onder invloed

Published

on

politie-nederland-mercedes-b-klasse-2018

Een vrouw uit Achtkarspelen (Friesland) raakte vorige week haar auto kwijt. Ze werd voor de twintigste keer betrapt, zonder rijbewijs, door de politie op rijden onder invloed.

De 72-jarige vrouw moest tijdens een verkeerscontrole een blaastest doen. De test wees uit dat de vrouw onder invloed was van alcohol. De vrouw was al eerder haar rijbewijs kwijtgeraakt voor het rijden onder invloed. Daarom werd ze nu gezien als beginnend bestuurder. De vrouw moest mee naar het bureau waar een bloedproef werd afgenomen. Ze zat flink boven de toegestane waarde en ontvangt dus een boete en een bezoekje aan de rechter. Haar auto werd ook in beslag genomen, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Rijbewijs ingenomen

Wordt een automobilist in vijf jaar twee keer betrapt op het rijden onder invloed? Dan wordt het rijbewijs ingenomen. De vrouw was al vaker aangehouden voor het rijden onder invloed en haar auto was haar ook al eerder ontnomen. Hopelijk heeft de vrouw geleerd en zal ze niet meer onder invloed van alcohol de weg opgaan.

Foto: Politie Nederland

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1