Connect with us

Audi

Optocht met 107 supercars door de politie van de snelweg gehaald

Published

on

Ferrari-488_Challenge-2017-front

Bij onze Oosterburen kun je op de snelweg met een gerust hart de rechtervoet van je gaspedaal intrappen. Vrezen voor een hoge boete is niet nodig, want op het Duitse asfalt geldt geen maximum snelheid op de Autobahn.

Maar liefst 107 luxe- en supercars reden afgelopen week gezamenlijk snelheden boven de 250 km/uur over de A20 nabij Mecklenburg-Vorpommern. Gewaarschuwd door bezorgde burgers kwam de Duitse politie in actie. Met twee helikopters en verschillende auto’s trokken de Duitse dienders de 107 luxe- en supercars van de snelweg.

Audi R8

Eurorally

Tussen de aangehouden bolides zaten onder andere Audi R8’s, Ferrari 488’s en verschillende Lamborgini’s en Porsches. Een groot deel van de auto’s waren bestickerd met ‘Eurorally‘ en afkomstig uit Noorwegen. Na onderzoek bleek dat de supercars meededen aan een illegale rally van Oslo via Kiel en Szczecin naar Praag.

Boete van 799 euro

Onderzocht wordt nu of de racers deelnamen en een illegale straatrace. Voor een deelname aan een illegale straatrace staat een boete van 799 euro. Dit bedrag is wellicht een schijntje voor de supercar-racers.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1