Connect with us

Auto Nieuws

Parkeren op vliegvelden stuk duurder geworden dan vorig jaar

Published

on

vertrekhal-eindhoven-airport-parkeren
Foto: Pixabay

Parkeren bij vliegvelden is vorig jaar flink duurder geworden, meldt Vliegveldinfo.nl. Het bedrijf vergeleek zestien Nederlandse, Duitse en Belgische vliegvelden waar Nederlanders en Duitsers vaak vanaf vliegen.

Vooral Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn flink duurder geworden in vergelijking met 2018. In Eindhoven ging de prijs voor een week parkeren met 21 procent omhoog tot 67,65 euro. In Rotterdam ging het om 12,5 procent tot 58,50 euro.

boeing-schiphol-amsterdam-klm-vliegveld-parkeren

Groningen Airport Eelde het goedkoopst

Parkeren op Schiphol is juist 5 euro goedkoper geworden voor drie dagen en 2,50 euro goedkoper voor acht dagen. Schiphol bleef met 67,50 euro voor een week parkeren wel één van de duurste vliegvelden uit het onderzoek.

Het voordeligste vliegveld uit de vergelijking is net als in 2017 Groningen Airport Eelde. Daar kostte drie dagen parkeren 12,50 euro en voor een week moest daar 35 euro worden betaald.

eindhoven-airport-terminal-parkeren

Parkeren bij de zuiderburen blijft duur

Vroeger stonden de Duitse vliegvelden dichtbij de grens bekend als een goedkoop alternatief, maar dit voordeel verdwijnt volgens Vliegveldinfo.nl. De vliegvelden waren al duur voor een weekend en worden steeds duurder voor langer parkeren.

België blijft het duurst. Een week of acht dagen parkeren op een vliegveld bij de Belgen kost gemiddeld 74 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1