Connect with us

Auto Nieuws

Passerende duif bespaart snelheidsovertreder boete van 105 euro

Published

on

duif-renault-twingo-geflitst-duitsland

Een duif heeft een Duitse automobilist gered van een boete van 105 euro bespaard. De vogel vloog voor de camera net op het moment de snelheidsovertreder werd geflitst. De Duitse politie kon er de humor wel van inzien.

De bestuurder van de Renault Twingo reed 54 waar 30 kilometer per uur is toegestaan. Normaliter goed voor een boete van 105 euro. Ondanks het feit dat het kenteken goed zichtbaar was, hoeft de bestuurder toch niet te betalen. Dit komt omdat hij niet kon worden geïdentificeerd. Op de foto vliegt de duif namelijk precies voor zijn gezicht.

Hint van bovenaf

In het christendom wordt de heilige geest vaak gesymboliseerd met een duif. De politie van de stad Viersen, in de buurt van Mönchengladbach, reageerde met humor. “We hopen dat de racer deze ‘hint van bovenaf’ ook zo zal opvatten en zich de volgende keer wel aan de regels houdt. Dankzij de gevleugelde beschermengel is hem of haar dit keer een boete bespaard gebleven.”

De grappende agenten vonden eigenlijk dat de duif wel een boete had moeten krijgen. “Maar omdat we niet weten waar de duif met Pinksteren (op 9 juni) moet zijn, krijgt ook zij genade.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1