Connect with us

Auto Nieuws

Polestar 2 officieel gepresenteerd en gaat concurrentie aan met Tesla

Published

on

Foto: Polestar

Polestar, een nieuw merk binnen de Volvo Cars Operation, heeft haar volledig elektrische Polestar 2 gepresenteerd. Het merk richt met deze auto zijn pijlen op haar grootste concurrent, de Tesla Model 3.

Polestar is het performancemerk van Volvo, dat gevestigd is in Göteborg. Polestar richt zich op het bouwen van elektrische, sportieve auto’s.

Actieradius van 500 kilometer

De Polestar 2 heeft een accupakket van 78 kWh, waarmee je volgens de fabrikant 500 kilometer mee kunt rijden. De elektrische aandrijflijn van Polestar levert 408 pk en de auto kan in zo’n 5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Dit zijn trouwens precies dezelfde prestaties die we meten bij de Tesla Model 3. Alleen zijn er bij deze auto twee elektromotors aanwezig. Er zit er een op de vooras en een motor op de achteras. Dat heeft Tesla dan weer niet.

Samenwerking met Google

Binnenin heeft de traditionele middenconsole plaatsgemaakt voor een touchscreen van 11-inch. Het systeem is in ontwikkeling gemaakt met Google Android en daarmee heeft de Polestar 2 een primeur.

Productie vanaf 2020

De productie van de Polestar 2 gaat in het voorjaar van 2020 van start. De vanaf prijs van de auto zal rond de 40.000 euro liggen. Echter zal het eerste jaar enkel de zogeheten launch edition worden geproduceerd met een vanaf prijs van 59.900 euro zijn. Nederland behoort tot de eerste markten die het model ter beschikking krijgen. De Polestar 2 is ook te bezichtigen op de Autosalon van Genève van 7 tot 17 maart.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1