Connect with us

Auto Nieuws

Politie haalt ‘gevaarlijke’ goudkleurige sportscars van de straat

Published

on

lamborghini-aventador-rechtsvoor-gold
Foto: YouTube

De Duitse politie vindt goudkleurig gewrapte of gespoten sportwagens gevaarlijk voor het overige verkeer. In Hamburg zijn een Lamborghini en Porsche om die reden van de weg gehaald.

De eigenaren vinden ze prachtig, maar de Duitse politie denkt dat overige automobilisten verblind worden door de reflecties van de goudkleurige folie. In Duitsland zijn al twee sportwagens met deze opvallende kleur van de straat gehaald.

Lamborghini en Porsche

Één van die sportwagens is de Lamborghini Aventador S Roadster die 373.000 euro kost. Ook is een Porsche Panamera met 540 pk in beslag genomen door de politie. Het aanbrengen van de folie kost in Duitsland tussen de 4.000 en 5.000 euro.

In hoeverre de beschuldiging van de Duitse politie terecht is, moet blijken uit onderzoek van de experts. De politie zet al enkele weken speciale ‘Autoposer’ teams in, die zich richten op overlast van sportscars die burn outs maken en geluidsoverlast veroorzaken in de straten. De boetes voor dit soort gedrag zijn in Duitsland nu verhoogd van tien naar 100 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1