Connect with us

Auto Nieuws

Politie haalt zelfrijdende Tesla met beschonken bestuurder van de snelweg

Published

on

De politie heeft vrijdag een Tesla Model X aan de kant van de weg gezet. Agenten zagen de bestuurder slapend of onwel achter het stuur van de Tesla zitten en hebben de bestuurder aangehouden.

Het was een bizarre gewaarwording voor de agenten om de man slapend achter het stuur te zien. De Tesla Model X reed om 2 uur ‘s nachts op een verlaten A27 achter een vrachtwagen. “Hoewel op voldoende afstand, was een dergelijk stoetje een opmerkelijk gezicht’’, vertelt een woordvoerder van de politie.

Waarschuwingssignalen

Toen de politie langszij reed, zagen de agenten dat er iets loos was. “De man was onwel of in slaap gevallen.” De Tesla-rijder had zijn handen wel aan het stuur, anders zou de Tesla hem via waarschuwingssignalen alarmeren en uiteindelijk zichzelf stilzetten. Nu bleef de auto gewoon doorrijden.

Sirene

Een volgteken had geen effect. “De Tesla begon ons zelfs in te halen toen wij de snelheid omlaag brachten en de snelweg wilden verlaten”, meldden de agenten. Die besloten uiteindelijk de sirene aan te zetten om de man te wekken. Dat lukte al snel, waarna de Tesla aan de kant werd gezet.

Promillage van 0,77

De 50-jarige bestuurder uit Meppel bleek na de blaastest een promillage van 0,77 te hebben, wat anderhalf keer meer is dan de norm van 0,5. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1