Connect with us

Auto Nieuws

Politie waarschuwt voor dagelijkse controles bij wegwerkzaamheden A1

Published

on

Weggebruikers op de A1 moeten vanaf vandaag extra goed opletten bij de wegwerkzaamheden tussen afrit Lochem en Deventer Oost. De politie heeft namelijk besloten om hier dagelijks te gaan flitsen. Dit om een veiligere werkplek te creëren voor de wegwerkers.

Op het traject waar wordt gewerkt aan de weg geldt een snelheidslimiet van 90 kilometer per uur. Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen voor het asfalteren. Zodra dit begint zullen er veel meer wegwerkers aanwezig zijn en zal de politie dagelijks gaan controleren.

Niet om de kas te spekken

Politiewoordvoerder Dennis Janus laat in gesprek met De Stentor weten dat de controles niet worden uitgevoerd om de kas te spekken. “Dat doen we echt niet om de kas te spekken, het is gewoon gevaarlijk voor de wegwerkers en het andere verkeer om daar te hard te rijden. Helaas is dat niet voldoende om mensen zachter te laten rijden, daarvoor moet er blijkbaar eerst een boete op de deurmat liggen.”

De komende zes jaar zal er worden gewerkt aan de A1 tussen knooppunt Azelo en Deventer. Als alles goed verloopt zal het stuk tussen Deventer en Bathmen eind dit jaar klaar zijn.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1