Connect with us

Auto Nieuws

Politie zet bus in en waarschuwt: “Blijf met je poten van dat spul af.”

Published

on

whatsapp-politie

Het leek een hele slechte grap van de politie Oost-Nederland. Een bus vol surveillerende agenten  op de snelweg om telefonerende en appende weggebruikers op de bon te slingeren. 1 april is echter nog ver weg en de politie is bloedserieus. “We hadden zo nog 10 bussen in kunnen zetten”, aldus een woordvoerder van de politie. 

Op dit moment wordt de actie uitgevoerd in het oosten des lands op de A1 en de A35. In de anonieme bus zitten zeven waarnemers die bij een overtreding één van de anonieme volgauto’s tipt. De persoon die een overtreding begaat wordt aan de kant gezet en krijgt een boete van 230 euro.

De reden om een bus in te zetten is na uitleg ook weer logisch. Vanuit een personenauto is lastig te zien wat vrachtwagenchauffeurs doen achter het stuur. In een bus hebben de surveillanten perfect zicht op wat er zich in de cabine van de vrachtwagen afspeelt. De actie is een groot succes. Er waren momenten dat alle volgauto’s boetes aan het uitschrijven waren terwijl er in de bus alweer een nieuwe overtreding werd geconstateerd.

“Dat geeft de grootte van het probleem wel weer. Iedereen weet dat het niet mag en gevaarlijk is, maar veel mensen doen het toch. Ik had nog tien bussen kunnen laten rijden, die hadden het net zo druk gehad vrees ik”, zo zegt de woordvoerder van de politie in gesprek met Dijkgraaf van de Twentsche Courant Tubantia.

Volgens de cijfers ontstaan tegenwoordig veel ongelukken door het gebruik van de telefoon. “We hebben het intern wel eens over de N35 of N36. Hoe kan iemand op zo’n saaie weg nou op de verkeerde weghelft belanden? Juist, door die telefoon die om aandacht schreeuwt. Hoewel de weg best saai kan zijn, moeten we bestuurders toch leren: blijf met je poten van dat spul af. De bekeuringen zijn ook niet het doel, het gaat veel meer om bewustwording. Want appen achter het stuur is levensgevaarlijk.”

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1