Connect with us

Auto Nieuws

Porsche Cayenne Coupé combinatie van design, comfort en snelheid

Published

on

Met de komst van de sportief gelijnde Cayenne Coupé heeft Porsche de derde generatie van de succesvolle Cayenne uitgebreid. De Cayenne Coupé onderscheidt zich als SUV duidelijk van de huidige Cayenne door zijn zeer dynamische ontwerp en specifieke designaccenten, maar profiteert daarnaast ook van alle highlights waarover zijn ‘oudere broer’ reeds beschikte.  

De Cayenne Coupé is leverbaar met twee krachtige motoren. De 3,0-liter V6 met turbo heeft een vermogen van 250 kW/340 pk, waarmee de auto in 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u versnelt en een topsnelheid van 243 km/u kan halen. Het topmodel, de Cayenne Turbo Coupé, is voorzien van een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo en heeft een vermogen van 404 kW/550 pk. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 3,9 seconden, terwijl een topsnelheid van 286 km/u bereikt kan worden.

Comfortabele sportstoelen

De eerder genoemde highlights komen bij de Cayenne Coupé onder meer tot uiting in de vorm van een scherper gesneden design voor de achterzijde, een adaptieve achterspoiler en twee separate stoelen achterin. Voorin is de Porsche voorzien van nieuwe, achtvoudig elektrisch verstelbare sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, die veel comfort en optimale zijdelingse steun bieden.

Panoramisch glazen dak

Standaard heeft de Cayenne Coupé een panoramisch glazen dak van 2,16 vierkante meter, dat een uniek gevoel van ruimte creëert. Een geïntegreerd rolscherm beschermt tegen te felle zon en kou. De Cayenne Coupé is optioneel leverbaar met een carbondak, die de auto daarmee de typische uitstraling van een sportwagen meegeeft.

Adviesprijzen

De Porsche Cayenne Coupé is per direct te bestellen en is vanaf eind mei te bewonderen bij uw lokale Porsche-dealer. De consumentenadviesprijzen beginnen bij € 124.000,- voor de Cayenne Coupé en € 207.800,- voor de Cayenne Turbo Coupé.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1