Connect with us

Auto Nieuws

”Porsche sluit nieuwe supercar op korte termijn uit”

Published

on

Porsche-911_Carrera_4S-2019-rechtsvoor
Foto: Porsche

Porsche heeft een mooie historie met super- en hypercars. De Carrera GT met V10 of de plug-inhybride 918 Spyder. Heeft Porsche nog wat in het vat zitten qua hypercars en supercars? Michael Steiner, bestuurslid voor R&D bij Porsche, geeft antwoord bij AutoRAI.nl.

”Zulke auto’s brengen we niet continu uit. Ik hoop dat we op een gegeven moment opnieuw de kans krijgen om te laten zien wat er technisch mogelijk is. De markt voor dit soort auto’s is nooit te klein voor Porsche, dus er is potentie. Als we zo’n auto uitbrengen, dan zijn ze vaak al direct uitverkocht”, vertelt Steiner in een interview met AutoRAI.nl.

Porsche-911-GT2-RS-2018-links-neus

”Focus ligt op elektrische auto”

Steiner zegt dat Porsche zich vooral focust op de elektrische wagens: ”In de laatste jaren ligt de focus van het Porsche R&D-centrum vooral op de Taycan: de eerste volledig elektrische Porsche. Na dit project is er wellicht ruimte voor een supercar, maar niet op korte termijn.”

porsche-panamera-turbo-s-ehybrid

”EV doet er niet veel voor onder”

Steiner vindt nog wel altijd dat een hybride auto sneller is dan een EV. ”Interessant is dat er in de markt een strijd gaande is tussen performance hybrids en batterij-elektrische auto’s. In mijn optiek is een hybride auto nog altijd sneller op het circuit, ook al doet een EV er niet veel voor onder. Het gewicht van de batterijcellen is echter nog steeds hoog. Voor 400 tot 500 kilometer range volgens de WLTP moet je veel gewicht aan een supercar toevoegen”, besluit Steiner.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1