Connect with us

Auto Nieuws

Porsche start productie volledig elektrische Mission E Cross Turismo

Published

on

Porsche-Mission-E-Cross-Turismo-2018-concept
Porsche

In maart van dit jaar was het rijdende Mission E Cross Turismo studiemodel van Porsche één van de hoogtepunten in Genéve. Reden voor de raad van toezicht van Porsche AG om gisteren (18 oktober) groen licht te geven voor de productie van de tweede elektrische sportwagen. Het model dat als eerste volledig elektrische Porsche de boeken in ging was de Taycan.

De vierdeurs Mission E Cross Turismo is een afgeleide van de Taycan Sedan en heeft net als de Taycan 800-volt techniek waarmee hij is voorbereid om via een snellaadnetwerk opgeladen te worden. Hij heeft 600 pk en een bereik van 500 kilometer (NEDC). De verwachting is dat het eerste model van de Mission E Cross Turismo op z’n vroegst in 2020 van de band zal rollen. De eerste Taycan wordt eind 2019 verwacht.

De introductie van de Taycan leverde 1.200 nieuwe arbeidsplekken op in het Duitse Stuttgart-Zuffenhausen. De productie van de Mission E Cross Turismo levert nog eens 300 extra arbeidsplaatsen op.

Porsche geeft aan veel waarde te hechten aan duurzaamheid en het proces moet dan ook CO2-neutraal zijn. De autofabrikant gaat flink investeren in elektrisch mobiliteit. Over vier jaar denkt Porsche meer dan zes miljard euro te hebben geïnvesteerd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1