Connect with us

Auto Nieuws

Porsche wil met Cayman GT4 Rallye terugkeren in de rallysport

Published

on

De terugkeer van Porsche in de rallysport lijkt aanstaande. Concrete stappen die daar momenteel voor worden gezet, is de ontwikkeling van de 718 Cayman GT4 Clubsport. Het ligt in de planning dat deze auto vanaf 2020 mee kan doen aan rally’s.

Met Romain Dumas achter het stuur werd de Cayman GT4 Rallye Concept Car in 2018 als nul-wagen ingezet tijdens ADAC Rallye Deutschland. Met Richard Lietz als bestuurder kwam de rally concept car dit weekeinde in actie tijdens het Porsche Winter Event, voorafgaand aan de GP Ice Race in het Oostenrijkse Zell am See. Lietz staat momenteel derde in de GTE Pro-klasse van het FIA World Endurance Championship (WEC).

De 718 Cayman GT4 Clubsport voldoet aan de R-GT reglementen van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). De FIA heeft de R-GT klasse in 2011 in het leven geroepen om klantenteams en privérijders de kans te geven om de uitdaging van de rallysport op een kostenefficiënte manier aan te kunnen gaan. Zij kunnen daardoor over de hele wereld aan rally’s deelnemen met hun voertuigen, waarbij de Rallye van Monte Carlo en de (asfalt)rally van Corsica als hoogtepunten gelden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1