Connect with us

Auto Nieuws

Premie autoverzekering in Zuid-Holland het hoogst. Groningen het goedkoopst

Published

on

auto-ongeluk-premie-verzekering
Foto: Wikimedia

Automobilisten in de provincie Zuid-Holland betalen het meest om hun auto te verzekeren. Eigenaren van een auto in Groningen zijn het goedkoopst uit. Dit blijkt uit onderzoek van Goedkoopste Autoverzekering.

In de grotere steden betalen automobilisten doorgaans het meest voor een autoverzekering. Dat is omdat in de provincies met grotere steden statistisch meer ongelukken gebeuren dan in kleinere provincies of provincies met minder grote steden. De verzekeraar kijkt ook naar de postcode of de wijk waarin de auto staat. 

Diep in de buidel tasten

Na Zuid-Holland, waar een automobilist gemiddeld 79 euro betaalt, moeten automobilisten in Noord-Holland met 73 euro ook diep in de buidel tasten. In de provincie Groningen betaal je voor je auto gemiddeld 53 euro aan premie, iets minder dan buren Friesland en Drenthe (beide 55 euro). Ook in Zeeland ben je met 58 euro relatief goedkoop uit.

Andere premie per huisnummer

Verzekeraars berekenen niet alleen een andere premie per provincie en postcode, maar ook op huisnummers bestaan er prijsverschillen. Uit een eerder onderzoek bleek dat mensen met een huisnummertoevoeging, die vaker op verdiepingen wonen, meer betalen dan mensen die op de begane grond wonen.

De gemiddelde premie per provincie

Groningen – 53 euro
Drenthe – 55 euro
Friesland – 55 euro
Zeeland – 58 euro
Flevoland – 61 euro
Overijssel – 62 euro
Gelderland – 66 euro
Limburg – 70 euro
Noord-Brabant – 70 euro
Utrecht – 72 euro
Noord-Holland – 73 euro
Zuid-Holland – 79 euro

Bron: goedkoopsteautoverzekering.net

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1