Connect with us

Auto Nieuws

Preview en starttijden voor Formule 1 weekend in Bahrein

Published

on

max-verstappen-red-bull-racing-f1
Foto: Red Bull Content Pool

Dit weekend staat de tweede Grand Prix van het Formule 1 seizoen op het programma in Bahrein. Op het Bahrain International Circuit zal Max Verstappen proberen om net als in Australië het podium te behalen.

Het hele raceweekend is live te volgen op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Hieronder alle belangrijke tijden.

Vrijdag 29 maart Eerste vrije training 12.00-13.30
Vrijdag 29 maart Tweede vrije training 16.00-17.30
Zaterdag 30 maart Derde vrije training 13.00-14.00
Zaterdag 30 maart Kwalificatie 16.00-17.00
Zondag 31 maart De Race 17.10

Onvoorspelbaar weekend

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix, maar weet wel dat het een onvoorspelbaar weekend wordt. ”Je weet nooit precies waar je staat wanneer je begint met kwalificeren, omdat je je nooit ideaal kunt voorbereiden doordat de omstandigheden op de baan constant veranderen”, vertelt Verstappen op de website van Red Bull Racing.

”Om met een podium in Australië te beginnen is heel positief, maar daar kunnen we ons niet door laten leiden.” Ook na het weekend in Bahrein verwacht Verstappen nog geen duidelijkheid over het verloop van dit seizoen. ”Ik denk niet echt dat we weten waar we staan nadat we in China hebben geracet”, aldus Verstappen.

Vorig jaar geen succes voor Red Bull

Vorig jaar had Red Bull in Bahrein bepaald geen toprace. Beide Max Verstappen en Daniel Ricciardo vielen in de eerste drie ronden uit met problemen aan hun bolide. Opvallend is dat Sebastian Vettel hier al twee keer op rij heeft gewonnen, al deed hij dat in Australië de afgelopen twee seizoenen ook. Het is daarom nog moeilijk te voorspellen wie in Bahrein er met de winst van door zal gaan.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1