Connect with us

Auto Nieuws

Radicale dierenactivisten bezorgen dreigbrieven bij Twentse boeren

Published

on

Twentse vee- en varkenshouders voelen zich bedreigd nadat ze briefjes ontvingen van radicale dierenactivisten. Op meerdere adressen in de omgeving van Diepenheim zijn intimiderende briefjes bezorgd. Deze waren in het Engels en Spaans en er stond geen afzender onder.

In één van de briefjes wordt de vraag gesteld of de boer in kwestie zelf ook wil leven zoals zijn koeien. Volgens Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik zit de schrik er goed in. “Het is best angstig om een brief in zulk Engels te krijgen. En ze zijn allemaal ergens neergelegd, afgegeven aan de deur of in de brievenbus gestopt. Dus is er iemand op het erf geweest.”

Reactie op #doesnormaal actie?

De briefjes lijken een reactie op de actie van enkele dagen geleden in de buurt van het Overijsselse Scheerwolde. Met hun tractoren maakten ze de tekst #doesnormaal, als reactie op de bezetting van een varkensstal in Boxtel door dierenactivisten. Bij deze spontane bezetting door de activisten werden boeren opgetrommeld waarna er als tegenreactie enkele auto’s van activisten werden omgegooid. Sindsdien is het onrustig.

Angst regeert

Inmiddels hebben enkele boeren aangifte gedaan, maar durft niet iedereen met het briefje naar buiten te treden. “Maar het feit dat de stallen op slot gaan, er bordjes ‘verboden toegang’ aan straat worden gezet en er zelfs camera’s op het erf worden opgehangen, zegt veel”, besluit Schreijer-Pierik in gesprek met de TC Tubantia.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1