Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Red Bull-adviseur Marko: “Straf voor Verstappen had gevolgen gehad voor ons”

Gepubliceerd

op

verstappen-leclerc-oostenrijk-winst-f1
Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen reed in Oostenrijk na een slechte start, gevolgd door een prachtige inhaalrace, als eerste over de finish. Daarna was hij lange tijd in ongewis of zijn overwinning stand zou houden. De wedstrijdleiding deed onderzoek naar de inhaalactie van Verstappen op Leclerc. Als de Nederlander daar een penalty voor had gekregen, dan had dat volgens adviseur Helmut Marko negatieve gevolgen gehad.

“De inhaalactie was gewoon perfect. Het was Charles’ fout dat hij de deur volledig openhield, maar als hij de binnenkant had verdedigd was Max er waarschijnlijk ook gewoon voorbijgereden. Eindelijk zagen we weer eens een echt gevecht op de baan!”

“Had zomaar grote gevolgen kunnen hebben”

“Als een inhaalactie zoals deze niet had gemogen in de Formule 1 en onze overwinning daardoor was afgepakt, dan had dat zomaar grote gevolgen kunnen hebben”, zegt Marko in gesprek met Motorsport-Total.com. “Of het gevolgen zou hebben gehad voor de aanwezigheid van Red Bull in de Formule 1 durf ik niet te zeggen, maar Dietrich Mateschitz (CEO van Red Bull, red.) en ik waren het er over eens dat de sport ons niet langer had geïnteresseerd als Verstappen was bestraft voor zijn prachtactie.”

“Laatste druppel in Red Bull-emmer”

“Het had zomaar de laatste druppel in de Red Bull-emmer kunnen zijn, die de laatste jaren steeds voller is geworden. Hopelijk zullen we er nooit achter komen, wat er zou zijn gebeurd, maar de rapen waren zeker gaar geweest”, aldus Marko.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1