Connect with us

Auto Nieuws

Red Bull-adviseur vindt vrouwen te zwak voor de Formule 1

Published

on

helmut-marko-red-bull-rb15
Foto: Red Bull Content Pool

Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, heeft zich nogal eerlijk uitgelaten over de toekomst van vrouwen in de Formule 1. Hij ziet het nog niet gebeuren.

“Als je met 300 kilometer per uur op wiel tegen wiel strijdt, moet je daar brutaal voor zijn. Ik weet niet of dat in de vrouwelijke natuur zit”, zegt Marko in gesprek met Kleine Zeitung.

Beitske Visser

Opvallend genoeg heeft de Oostenrijker nog wel eens een vrouwelijke coureur in zijn opleidingsprogramma gehad. Zo maakte Beitske Visser enige tijd deel uit van het Red Bull Junior Team. De Friesin reed toen in de ADAC Formel Masters.

beitske-visser-formel-masters
Beitske Visser in de ADAC Formel Master

“Vrouwen fysiek niet sterk genoeg”

Marko zegt ook dat vrouwen fysiek niet sterk genoeg zijn: “Je moet in de Formule 1 topfit zijn en over zeer veel spierkracht rondom de schouders beschikken. Op de Red Bull Ring krijgt je lijf wel 4G te verduren. Daarnaast is er wel rembekrachtiging, maar wordt het in de cockpit ook nog eens 40 tot 50 graden. In Singapore hebben we al menig coureur haast zien instorten. Ik denk dat dat voor vrouwen teveel gevraagd is.”

De adviseur van Red Bull Racing besluit met een vergelijking uit de tenniswereld: “Serena Williams speelt toch ook niet tegen Novak Djokovic? Dus waarom moeten we dat dan in de F1 doen?”, besluit de Oostenrijker.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1