Connect with us

Auto Nieuws

Red Bull vertrekt uit de Formule 1 als samenwerking faalt

Published

on

helmut-marko-max-verstappen-red-bull-2018
Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull adviseur Helmut Marko heeft een bijzondere uitspraak gedaan in gesprek met het Duitse Speedweek. “We zijn blij om met Honda een partner te hebben voor de komende jaren. Maar mocht de samenwerking om één of andere reden niet zo functioneren als vooraf verwacht, blijft alleen een afscheid van Red Bull uit de Formule 1 over.”

Toch is de uitspraak minder schokkend als sommigen denken. De topteams Mercedes en Ferrari weigeren hun motoren te verkopen aan Red Bull. Daarnaast neemt Red Bull na dit seizoen afscheid van Renault. Dit tot grote onvrede van de Franse motorleverancier.

Daarnaast is de kans op een nieuwe motorleverancier klein. Porsche, Cosworth en Aston Martin werden gelinkt aan een terugkeer in de Formule 1 in 2021 als het huidige hybride-systeem zou worden vereenvoudigd. Echter wordt dit idee nu tegengehouden door de huidige motorleveranciers waardoor Porsche, Cosworth en Aston Martin vooralsnog geen heil zien in een terugkeer.

Dat Honda nog actief is in de Formule 1 is volgens Marko mede te danken aan Red Bull. “Na het debacle met McLaren wilde Honda zich weer terugtrekken uit de Formule 1. Na intensieve gesprekken hebben we ze weten te overtuigen om met ons in zee te gaan.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1