Connect with us

Auto Nieuws

Roekeloos rijgedrag wordt vanaf nu duur betaald met inbeslagname auto

Published

on

inbeslagname-auto-politie-belgie

Rijd je door Antwerpen en word je door de Antwerpse politie aangehouden wegens roekeloos rijgedrag? Dan heb je grote kans dat je auto per direct in beslag wordt genomen. De kosten die hiermee gepaard gaan? Die betaal je als chauffeur zelf.

De politie van de Belgische havenstad heeft sinds vrijdag 12 april 2019 de bevoegdheid om zonder tussenkomst van het gerecht auto’s van roekeloze bestuurders in beslag te nemen. Het ontbreken van een gerechtelijk besluit betekent ook dat autobezitters niet tegen de beslissing van de Antwerpse dienders in beroep kunnen gaan.

‘Voertuig als wapen’

De burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, rept van een volstrekt legaal besluit en vergelijkt de auto met een wapen. “We putten creatief uit de mogelijkheden die we hebben”, verklaart de Antwerpse burgervader. “Dit is op basis van openbare orde: net zoals de politie een wapen of een stok in beslag kan nemen, als ze de indruk heeft dat je andere mensen kan kwetsen. Die logica passen we hier ook toe: als je je wagen gebruikt door bijvoorbeeld 100 te rijden in een dertig kilometer zone, of echt roekeloos rijgedrag vertoont, dan zien we dat voertuig als een wapen en dan gaan we het gewoon van je afpakken.”

Antwerpse politie gaat auto's van roekeloze chauffeurs zelf in beslag nemen

Agenten in Antwerpen kunnen voortaan zogenaamde patserwagens meteen in beslag nemen, zonder dat het gerecht er aan te pas komt.Meer weten: http://bit.ly/2Gl43mT

Geplaatst door VTM NIEUWS op Zaterdag 13 april 2019

Kosten voor chauffeur

De inbeslagname geldt voor een periode van minimaal 14 dagen en kan tot uiterlijk zes maanden worden verlengd. Zelfs als het slechts één verkeersovertreding betreft. De bijkomende kosten zijn volledig voor de chauffeur en kunnen tot in de duizenden euro’s oplopen. Reken maar na: 250 euro voor het wegtakelen, 25 euro per dag dat de auto in beslag is genomen en eventuele doorlopende huurkosten voor het geval het in beslag genomen voertuig een huurauto betreft.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1