Connect with us

Auto Nieuws

Ruim 60 jaar onder het stof en 1,3 miljoen waard blijken te zijn

Published

on

Mercedes-Benz-stoffig-garage-neus

Dit overkwam deze Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupé. De sportwagen werd vorig jaar ontdekt in een garage van een Mercedes-verkoper in Ponte Vedra Beach aan de Oostkust van Florida (VS). Deze iconische sportwagen met vleugeldeuren heeft meer dan 60 jaar in een hoekje staan wachten om eindelijk weer het daglicht te zien.

Ultieme schuurvondst

Het Duitse merk bouwde het tweepersoons racemodel in 1954 en heeft de auto na meerdere pogingen uiteindelijk kunnen terugkopen van de eigenaar. Van dit model zijn slechts 1.400 exemplaren gemaakt en de ultieme schuurvondst blijkt volledig in de originele staat te verkeren. Kenners schatten dat het pareltje met 57.000 km op de teller na een opknapbeurt 1,3 miljoen euro waard zal zijn.

Verticaal open

Autokenner Bill Warner (75) herinnerde zich de wagen nog uit zijn jeugd, en kende ook de eigenaars nog. Hij slaagde er in om de wagen vorige week naar het ‘Amelia Island Concours d’Elegance 2019′ te halen, dat hij organiseert. De 300SL Gullwing Coupé spreekt het meest tot de verbeelding door zijn deuren, die verticaal openen. Daardoor kreeg de auto bijnamen: Flügeltür, Gullwing en Vleugeldeur. Zijn topsnelheid bedraagt 225 km/u of meer afhankelijk van het motortype.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1