Connect with us

Auto Nieuws

Schaamteloos kopiërende Chinezen verliezen rechtszaak van Land Rover

Published

on

Landwind-X7-china-land-rover-rechtsvoor

De Chinese autofabrikant Jiangling Motors moet per direct stoppen met het produceren van de Land Wind X7. Dit is natuurlijk geen besluit van het Chinese automerk zelf, maar van de rechter. Het is de uitkomst van een vijf jaar lange strijd met Jaguar Land Rover.

Het namaken van auto’s uit Europa doen de Chinezen al langer dan vandaag. Onder andere kopieën van de Porsche Cayenne en de Macan. Het gebeurde regelmatig en tot nu werd er geen enkele Chinese autofabrikant voor gestraft. Door de recente uitspraak van de rechter komt hier nu verandering in.

Productie Land Wind wordt stopgezet

De rechter heeft besloten dat de Jiangling Land Wind X7 toch echt een slechte uitvoering van de Land Rover Range Rover Evoque is. Om die reden moet de productie van de X7 per direct worden gestopt. Jiangling moet ook een schadevergoeding betalen, maar over het te betalen bedrag is nog niets bekend gemaakt.

Of Land Rover financieel veel schade heeft geleden aan de Chinese Land Wind X7 is ook niet bekend. De Land Wind X7 kost in China maar omgerekend 13.000 euro. De Land Rover kost drie keer zoveel, zo’n 75.000 euro.

Land Rover Range Rover Evoque
Land Wind X7
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1