Connect with us

Auto Nieuws

Seat toont met de Minimo het toekomstige straatbeeld van Nederland

Published

on

Bron: Seat

Volgens Seat ziet het het straatbeeld in de stad er binnenkort zo uit te zien. Een volledig elektrisch aangedreven vierwieler die is ontwikkelt om het stadsverkeer aan te gaan.

Hij is bijna net zo compact als een motorfiets en daarmee omzeilt hij de risico’s van het verkeer in de stad. Toch biedt hij de veiligheid en het comfort van een groter passagiersvoertuig. De Minimo is 2,5 meter lang en 1,24 meter breed. Hij is daarom compact genoeg om te kunnen parkeren op plaatsen voor motorfietsen. Er zouden eventueel zelfs twee Minimo’s naast elkaar kunnen rijden op een rijbaan. De Minimo bezit twee vrijstaande wielen van beide 17 inch.

Actieradius van 100 kilometer

De elektrisch aangedreven Minimo haalt zijn energie uit een accupakket, en die zou goed moeten zijn voor een actieradius van meer dan 100 kilometer. Het opladen van de accu’s is eenvoudig, want dankzij het slimme ontwerp is het accupakket eenvoudig te vervangen voor een opgeladen exemplaar. Zo kan elke reis snel worden voortgezet.

Het belangrijkste wat de Minimo kenmerkt is de ‘ruimte’. Zijn passagierscompartiment is groot en licht en het neemt net iets meer ruimte in dan een normale motorfiets. De bestuurder en de passagier hebben elk evenveel ruimte. Bovendien hebben ze beiden ook een 360 graden-uitzicht. De Minimo is ook voorzien van de nieuwste 5G-technologie.

Vanaf nu te bezichtigen

De Minimo is voor het eerst te zien op Mobile World Congress in Barcelona (25-28 februari) en is ook natuurlijk te zien op de Autosalon van Genève van 7 maart tot 17 maart.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1