Connect with us

Auto Nieuws

SHIT! Zo schadelijk is vogelpoep en zo kan je dit het beste verwijderen

Published

on

vogelpoep-auto-verwijderen-vogels
Carfromjapan.com

Het is een frustratie die iedereen wel kent. Je loopt naar je auto en je ziet dat er een flinke witte plakkaat op ligt. Heb je geluk dan zit deze midden op je voorruit en kan je je ruitenwissels aan het werk zetten. Heb je dit geluk niet dan heb je drie keuzes. Doorrijden en doen alsof er niets aan de hand is, de dure wasstraat in of zelf de poep verwijderen.

Eén ding is zeker en dat is dat je de vogelpoep niet al te lang moet laten zitten. Het is namelijk zeer agressief en daardoor schadelijk voor de lak van de auto. In de ontlasting van vogels zitten stoffen die direct beginnen te ‘vreten’ aan de lak. Grote temperatuursverschillen vergroten het probleem doordat de lak onder de uitwerpselen minder snel uitzet en krimpt. Hierdoor kan er al in korte tijd permanente schade ontstaan aan je lak. Ben je zuinig op je auto? Dan is direct schoonmaken de enige juiste optie.

Weken

Hoe? Door de uitwerpselen week te maken door middel van water. Een ‘verse’ is alleen met wat water wel weg te krijgen. Is de ontlasting al hard dan is het goed om er iets meer tijd voor te nemen. Maak de vogelpoep nat, leg er een aantal reclamefolders bovenop, of iets anders van papier of stof dat je direct daarna weg kan gooien, en maak ook deze weer nat. Laat het zo’n 20 minuten weken en haal de krant er weer af. De uitwerpselen zijn dan zacht en kan je zo met een doek van je lak vegen.

Insecten

Deze methode kan je ook gebruiken voor het verwijderen van insecten. Deze kleine lijkjes hebben hetzelfde schadelijke effect op je lak als vogelpoep.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1