Connect with us

Auto Nieuws

Skoda breekt wederom haar productierecord en zet nóg hoger in voor 2019

Published

on

skoda-fabriek-robot-productie-algemeen
Skoda

Het is een bijzondere week voor het Tsjechische automerk Skoda. Deze week rolde alweer de miljoenste auto van het jaar van de band. Deze mijlpaal werd twee weken eerder bereikt dan in 2017. Michael Oeljeklaus, Skoda AUTO-bestuurslid Productie en Logistiek, is tevreden met de groei.

“Het huidige jaar toont aan dat Skoda, met zijn moderne modelrange, nieuwe klantsegmenten kan bereiken op een duurzame manier. We hebben de afgelopen jaren een continue groei doorgemaakt, zowel op het gebied van productie als verkopen. We passeren nu voor het vijfde jaar op rij de grens van een miljoen geproduceerde auto’s. Ook in 2019 zetten we ons groeistrategie door. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de Skoda Scala.”

De meest populaire Skoda is nog altijd de Octavia, gevolgd door de Fabia. Het was de laatstgenoemde die dit jaar als miljoenste auto werd geproduceerd. het betrof een Skoda Fabia 1.0 TSI in de kleur Moon White. Dit gebeurde in de fabriek in de Tsjechische stad Mladá Boleslav. Een ander belangrijk onderdeel van de stijgende productiecijfers is de aanhoudende vraag naar de SUV’s Kodiaq en Karoq.

Strategy 2025 plan

Ook komende jaren hoopt Skoda de groei voort te zetten door middel van het zogenaamde ‘Strategy 2025’ plan. De belangrijkste pijlers: elektromobiliteit, digitalisering van het bedrijf, producten en productie, nieuwe mobiliteitsdiensten en connectiviteitsoplossingen. Het merk richt zich naast de succesvolle SUV’s op elektromobiliteit, digitalisering en internationalisering. Het doel is om geleidelijk te groeien van nu 103 naar in de toekomst 120 markten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1