Connect with us

Auto Nieuws

Skoda kijkt naar de toekomst met de elektrische Vision iV

Published

on

Skoda-vision-iv-elektrisch-voorkant
Foto: Skoda

Met de volledig elektrisch aangedreven Vision iV blikt Skoda vooruit op haar elektrische toekomst. De Vision iV is een sportief gelijnde vierdeurs Coupe die veel ruimte biedt.

De aanwezigheid van twee elektromotoren geeft de Vision iV de beschikking over 306 pk. De Skoda accelereert van 0 naar 100 in 5,9 seconden en naar 120 in 9,9 seconden. De topsnelheid ligt op 180 kilometer per uur. Relevant bij een elektrische auto is de actieradius. Die ligt op 500 kilometer. De daarvoor benodigde energie is opgeslagen in een 83 kWh grote accu die in de bodem van de auto is verwerkt. Het pakket is tot een capaciteit van 80 kWh in 30 minuten vol te laden.

Gerecycled materiaal

In het interieur valt het nieuwe stuur op. In plaats van het merklogo staat het woord Skoda hierop uitgeschreven. Via dat nieuwe stuur zijn veel functies eenvoudig te bedienen. Hier is bijvoorbeeld het rijprofiel te selecteren. De stoelen zijn draaibaar uitgevoerd en dragen zo bij aan het ruimtelijk gevoel in het interieur. Het materiaal van de bekleding wordt gemaakt van gerecyclede materialen afkomstig uit bijvoorbeeld flessen en T-Shirts.

Smartphone als autosleutel

De Vision iV staat op 22-inch lichtmetaal en heeft camera’s die gebruikt worden als buitenspiegels. Voor de koplampen gebruikt Skoda ledmatrix. De bagageruimte heeft een inhoud van 550 liter. De auto kan ook autonoom rijden dankzij zijn laserscanners en sensoren, waarmee de auto ook op de snelweg (level 3) autonoom kan rijden. Het vernieuwde infotainmentsysteem kan niet alleen via spraak, maar ook via gebaren bediend worden. De bijrijder kan ook via zijn of haar smartphone het systeem aansturen. Ook valt de smartphone als sleutel te gebruiken.

Dit jaar op de markt

Skoda gaat tot en met 2022 10 elektrische modellen op de markt brengen. De Vision iV zal dit jaar nog op de markt verschijnen. Over eventuele prijzen is nog niets bekend. De Skoda Vision iV is te bezichtigen op de Autosalon van Genève van 7 maart tot en met 17 maart.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1