Connect with us

Aston Martin

Slechts 24 exemplaren van de Aston Martin DBS 59 verkrijgbaar

Published

on

Aston_Martin-DBS_59-2019-linksvoor

Ter ere van de overwinning van Aston Martin tijdens de 24 uur van Le Mans in 1959 heeft de Q-afdeling van Aston Martin de DBS 59 gebouwd. Vandaar dat er ook maar 24 exemplaren gebouwd worden van dit nieuwe model van Aston Martin.

De Aston Martin DBS 59 is gebaseerd op de DBS Superleggera en is te herkennen aan bronskleurige details, zoals de letters achterop, de remklauwen en schakelflippers. Dit zijn allemaal verwijzingen naar de bronskleurige schakelaars en tellers van de racewagen.

Racing Green

De Britten hebben de DBS 59 in de kleur Racing Green gespoten, aangezien deze kleur het dichts in de buurt kwam bij de originele lak van de raceauto. Ook de oorspronkelijk stoelbekleding van de wagen uit 1959 is zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt en verwerkt in de deurpanelen en achterop de voorstoelen.

Prijs nog niet bekend

De prijs van de Aston Martin DBS 59 is nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat een replica van de originele helm erbij wordt geleverd, en is er ook aan historisch verantwoorde racehandschoenen, een raceoverall en draagtas gedacht.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1