Connect with us

Auto Nieuws

Slechts 26% wisselt van autoverzekering na aanschaf nieuwe bolide

Published

on

Volkswagen-Polo-2018-rechtsvoor
Foto: Volkswagen

Een nieuwe auto is een grote investering en vergt veel onderzoek van de kopende partij. Denken deze mensen hierbij ook aan het vergelijken van de vele beschikbare autoverzekering? Online verzekeraar Allsecur deed hier onderzoek naar.

Automobilisten vinden de jaarwisseling en het aanschaffen van een nieuwe auto, het ideale moment om de autoverzekering te bestuderen. Opvallend is dat van de mensen die een nieuwe auto kopen, 74 procent bij dezelfde verzekeraar blijft.

Onderzoeken van autoverzekeringen

Ongeveer een derde van de auto-eigenaren die weleens een nieuwe auto heeft gekocht, heeft uitgebreid onderzocht of het voordeliger zou zijn om van autoverzekeraar te wisselen. Hierbij valt op dat millenials (57 procent) veel meer tijd steken in het onderzoeken van autoverzekeringen dan 65-plussers (25 procent).

Aanschaf nieuwe auto

De reden om een nieuw auto aan te schaffen is heel erg divers. Dit bleek uit de antwoorden van de respondenten. Hieronder staat de top drie van redenen om een nieuwe auto aan te schaffen.

  1. Om de zoveel jaar (17 procent)
  2. Bij een nieuwe baan (10 procent)
  3. Bij gezinsuitbreiding (4 procent)

Ook nieuwsgierig of jij nog wel de juiste autoverzekering hebt? Pak dan je huidige polis er eens bij en vergelijk deze met bijvoorbeeld de autoverzekeringen van Allsecur.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1