Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Speciale ‘Max Verstappen-kerbstones’ geplaatst voor Grand Prix van Amerika

Gepubliceerd

op

max-verstappen-singapore-lights-2018

Komend weekend staat de Grand Prix van Amerika op het programma welke wordt gehouden in Austin Texas. Max Verstappen eindigde vorig jaar als derde, maar kreeg na afloop een tijdstraf omdat hij tijdens het inhalen van Raikkonen in de slotronde van de baan zou zijn gegaan. Om een soortgelijke situatie te voorkomen is besloten om extra kerbstones te plaatsen in bocht 16 en 17.

Inmiddels worden de nieuwe kerbstones ook wel de ‘Max Verstappen-kerbstones’ genoemd. Toch denkt Mercedes dat de kerbstones niet afdoende zijn om een soortgelijke actie te voorkomen. “De kerbs zijn te laag. Als je er met de binnenkant van je wiel overheen rijdt, dan gebeurt er niks. Alleen de vloer kan een beetje beschadigd raken.”

Wedstrijdleider Charlie Whiting is het niet eens met de lezing van Mercedes. “De kerbs zorgen ervoor dat de rijders niet meer met vier wielen naast de baan gaan komen. Na de ervaringen van vorig jaar zal niemand het meer opnieuw proberen.”

Niet alleen bocht 16 en 17 zijn voorzien van extra kerbstones. Bocht één is voorzien van drie extra kerbstones. Volgens Whiting om te voorkomen dat coureurs een lang stuk buiten het circuit blijven.

Agenda Grand Prix van Amerika 2018

Vrijdag 19 oktober
17:00 uur: Vrije training 1
21:00 uur: Vrije training 2

Zaterdag 20 oktober
20:00 uur: Vrije training 3
23:00 uur: Kwalificatie

Zondag 21 oktober
20:10 uur: Race

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1