Connect with us

Audi

Spectaculair: Audi e-tron beklimt extreem steile ski-afdaling

Published

on

Is het mogelijk om een met sneeuw bedekte, bijna verticale helling te bedwingen met een volledig elektrische SUV? Het antwoord luidt: ja! Audi trotseerde met een speciaal uitgeruste Audi e-tron de zogenoemde ‘Mausefalle’, het gedeelte van de beroemde Streif-afdaling in Kitzbühel waar het steilste hellingspercentage maar liefst 85% bedraagt.

Normaliter binden de beste skiërs ter wereld de strijd met elkaar aan op de Streif-afdaling tijdens de Hahnenkamm Rennen. Om de extreem steile Oostenrijkse skihelling te beklimmen met de Audi e-tron Technology Demonstrator, werd de auto voorzien van een speciale quattro-aandrijflijn met twee elektromotoren op de achteras en één op de vooras. Hiermee leverde de eerste volledig elektrische SUV van Audi in ‘boost mode’ een maximaal vermogen van 370 kW (504 pk) en een wielkoppel van 8.920 Nm.

“We hebben vorig jaar al de kracht van de elektrische SUV bewezen tijdens een aantal extreme evenementen, variërend van de Pikes Peak tot de zoutvlaktes van Namibië en het hoogspanningstestcentrum in Berlijn”, aldus Peter Oberndorfer, Head of Product and Technology Communications bij Audi. “Met de sensationele sessie op de ‘Mausefalle’ hebben we wederom onze grenzen verlegd en de technische mogelijkheden van quattro-technologie in een elektrische auto onderstreept.”

“Het overwinnen van een hellingspercentage van 85% lijkt in eerste instantie onmogelijk,” zegt wereldkampioen Rallycross en tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström, die achter het stuur van de Audi e-tron Technology Demonstrator plaatsnam. “Zelfs ik was onder de indruk van de manier waarop deze auto omgaat met zulk moeilijk terrein.”

Bekijk in onderstaande video de spectaculaire beelden van de beklimming van de ‘Mausefalle’ op de legendarische ‘Streif’.

1 Comment

1 Comment

  1. Denis Claus

    20 februari 2019 at 08:28

    Prachtige opname

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1