Connect with us

Auto Nieuws

Sterke start Mercedes in Canada, Verstappen vierde in eerste vrije training

Published

on

mercedes-f1-hamilton-bottas
Foto: Mercedes F1

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada een groot gat geslagen met de rest van het veld. Hamilton was de snelste met 1.12,767. De Fin volgde met 1.12,914.

Van de concurrentie was Ferrari-coureur Charles Leclerc de beste, maar toch gaf hij bijna een seconde (1.13,720) toe op Hamilton. Max Verstappen, vorig jaar derde, tekende voor de vierde tijd (1.13,755).

Hoge verwachtingen Ferrari

Van Ferrari wordt in Canada veel verwacht. De dit seizoen nog tegenvallende Italianen zouden op het circuit in Montreal moeten kunnen profiteren van het grote vermogen van de motor. Ook in de eerste vrije training werd nog niet aan de hoge verwachtingen voldaan, want Leclerc en Sebastian Vettel (vijfde met 1.13,905) moesten de Mercedes-wagens echter duidelijk voor zich laten.

Crash van Giovinazzi

Verder was het een rustige training op het stoffige circuit in Canada. Echt veel gebeurde er niet, op de crash van Antonio Giovinazzi van Alfa Romeo na. De Italiaan ging iets te hard over de kerbstones en belandde achterstevoren in de muur en kon de training niet meer hervatten.

Tijdschema voor dit weekend

Vrijdagavond om 20.00 begint de tweede vrije training. Morgen is de derde vrije training en de kwalificatie. Deze beginnen respectievelijk om 17.00 en om 20.00. De race begint zondag om 20.10. De vrije trainingen zijn live te volgen op Ziggo Sport Racing. De kwalificatie en de race zijn te zien op Ziggo Sport kanaal 14.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1