Connect with us

Auto Nieuws

Strubbelingen Tesla en Panasonic over batterijenleveranties Model 3

Published

on

tesla model 3 2018

Het botert niet meer optimaal tussen Tesla en Panasonic, de batterijenleverancier van de Amerikaanse producent van elektrische auto’s. Tesla-topman Elon Musk uit op Twitter zijn ongenoegen over het feit dat het aantal Tesla’s Model 3 dat van de band rolt al sinds juli 2018 wordt beperkt door Panasonic.

Musk zegt dat de batterijenafdeling van Tesla’s Gigafactory in Nevada 24 gigawattuur (GWh) aan batterijen per jaar maakt. Volgens hem zou dit echter 35 GWh kunnen zijn, maar heeft zijn bedrijf nu al onvoldoende batterijen voor alle Tesla-producten. Noodgedwongen moet Tesla daarom bij andere partijen batterijen inkopen.

In de ijskast

Het voornemen om samen in de batterijenproductie te investeren, is door zowel Panasonic als door Tesla voorlopig in de ijskast gezet. Musk wil dit pas doen als Panasonic eerst de batterijenproductie opvoert.

elon-musk-tesla-lachend
Tesla-topman Elon Musk.

Tegenvallend eerste kwartaal

Eerder deze maand bleek al dat Tesla in het eerste kwartaal van 2019 minder auto ‘s van het nieuwe type Model 3 bij klanten heeft afgeleverd dan aanvankelijk beloofd. Tesla dacht dat er 8.000 exemplaren méér bij kopers terecht zouden komen dan de 50.900 auto’s die daadwerkelijk zijn verkocht.

Buiten de Verenigde Staten

Zowel de leveringscijfers als de productiecijfers van de Tesla Model 3 lagen in het eerste kwartaal van 2019 respectievelijk 31 en 11 procent lager ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018. Tesla wijt deze cijfers aan het feit dat de Model 3 voor het eerst buiten de Verenigde Staten werd geleverd, wat langer duurt dan bij klanten in de VS. Analisten vermoeden echter dat de vraag naar de Tesla Model 3 minder hoog is dan gedacht.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1