Connect with us

Auto Nieuws

Subsidie voor Zandvoort wekt onbegrip: “Berg zand en oude puinhoop van een ex-circuit”

Published

on

De frustraties in Nederland over de Grand Prix in Zandvoort lopen hoog op. Zo ook voorman van ondernemersorganisatie VNO-NCW Noord Ton Schroor. Hij reageert via Twitter fel op de naderende toewijzing van de race aan Zandvoort.

De voorman twitterde dat aan de vooravond van de gemeenteraadsvergadering in Zandvoort waarin gisteren unanieme steun werd uitgesproken om vier miljoen uit te trekken voor verkeersmaatregelen rond de Grand Prix van Zandvoort. ”Ik kijk met stijgende verbazing”, reageerde Schroor over een fragment over Zandvoort in de uitzending van Nieuwsuur.

f1-circuit-tt-assen
Circuit van Assen tijdens Gamma Racing Day

#HupAssen

”Assen heeft een super-strak circuit, alles is er al, in Zandvoort zitten prins en ex-coureur te dromen op een berg zand en de oude puinhoop van een ex circuit over hoe het ooit was. Doe normaal zeg. #HupAssen.”

In een toelichting zegt Schroor dat er heel veel moet worden aangepast om het circuit klaar te maken voor de race. Dat heeft Zandvoort altijd tegengesproken. Daarnaast zijn volgens Schroor grote investeringen nodig in infrastructuur. De gemeente Zandvoort denkt dat de vier miljoen voor drie jaar genoeg zijn.

Nog geen witte rook

Alle Formule 1 fans moeten nog wel wat geduld hebben totdat er witte rook is. Maar dat zegt niets over de geslonken kansen van Zandvoort. Integendeel zelfs. ”De gesprekken gaan de goede kant op”, bevestigt Formula One Management aan De Telegraaf. ”Maar op 31 maart zal er nog geen nieuws zijn. We hebben geen haast.”

De deadline van 31 maart komt uit een brief van de FOM aan Zandvoort van december vorig jaar. Maar die datum moet gezien worden als richtdatum. Het circuit en de FOM hebben goede hoop dat vanaf mei volgend jaar, voor minimaal drie seizoenen, de Formule 1 en Max Verstappen op Zandvoort rijdt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1