Connect with us

Auto Nieuws

Taxitarieven schieten in 2019 omhoog met maar liefst 6%

Published

on

taxi
Daniel Monteiro

Een ritje met de taxi gaat volgend jaar nóg meer pijn doen. De verwachting is dat de maximumprijzen voor het start-, kilometer- en wachttarief bijna met bijna 6 procent. Dit blijkt uit de nieuwe regeling van het ministerie van infrastructuur. De belangrijkste reden in de verhoging van het BTW-tarief van 6% naar 9%.

In 2019 zal het maximale starttarief van een personenauto stijgen van 3,02 euro naar 3,19 euro. Ook gaat het maximale kilometertarief omhoog van 2,22 euro naar 2,35 euro.

Het verhoogde BTW-tarief is niet de enige reden dat de tarieven stijgen met bijna 6%. De economie vaart wel waardoor mensen ook weer meer te besteden hebben. Dit wordt doorberekend naar de taxigebruiker. Ter vergelijking: in 2017 stegen de taxi-tarieven met slechts 0,4% en in 2018 met 1,2%.

Om de veranderingen door de voeren zijn taxibedrijven gemiddeld 21 euro per auto kwijt. Het gaat om het aanpassen van de meters en nieuwe informatiekaarten voor de klanten.

Niet iedereen is even blij met de nieuwe regeling, waaronder taxichauffeur Ishfaq Hussain. In gesprek met het AD zegt hij; “Er is te veel concurrentie en als een taxirit weer duurder wordt, krijgen we nog minder klanten. Zo worden we voor veel mensen onbetaalbaar. Soms hebben we drie uur niks te doen, dat zal er niet beter op worden. Dat was wel anders toen ik hier in 2008 begon. Er reden niet alleen veel minder taxi’s rond, maar we hadden ook nooit van diensten als Uber gehoord. Tja, die tijd komt niet meer terug. In Nederland moet je flink dokken voor onze service.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1