Connect with us

Auto Nieuws

Tesla gaat Netflix en YouTube toevoegen aan touchscreen auto

Published

on

Foto: Tesla

Videodiensten YouTube en Netflix gaan toegevoegd worden op de aanraakgevoelige schermen in auto’s van Tesla. Dat onthulde directeur Elon Musk op de gamebeurs E3 in Los Angeles. Ook het computerspel Fallout zal in de auto’s bespeelbaar worden.

YouTube en Netflix worden volgens Musk “binnenkort” beschikbaar, maar hij maakte geen specifieke datum bekend. In augustus schreef hij op Twitter al dat een nieuwe versie van het besturingssysteem van de auto videostreaming zou gaan ondersteunen.

Ontwikkeling zelfrijdende auto

Hoe het nieuwe systeem er in de praktijk uit zal gaan zien weet Tesla nog niet. Het bedrijf gaat er voorlopig vanuit dat het werkt als de auto stilstaat en verbonden is met wifi.

Autojournalist Werner Budding denkt dat het alles te maken heeft met de ontwikkeling van de autonome auto. “Elon Musk bouwt momenteel aan een autonome auto, waarbij alles uiteindelijk op de automatische piloot gaat”, vertelt hij bij Editie NL.

“Je wilt iets te doen hebben in de auto”

“Als dat zover is, wil je natuurlijk ook iets te doen hebben in de auto. Deze vorm van entertainment biedt dan een uitkomst. In sommige designerauto’s is het ook al mogelijk om je social media te checken”, aldus Budding.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1