Connect with us

Auto Nieuws

Tesla maakt zich klaar om Porsche te verslaan op de Nürburgring

Published

on

nordschleife-nurburgring-bovenkant-circuit

Bij de Nürburgring is een heel circus van autofabrikant Tesla neergestreken. Een garage, crew van verschillende technici, een ervaren coureur én een Tesla Model S bevinden zich al dagen op het circuit met als doel de Porsche Taycan te verslaan op de Nordschleife.

Tesla wil de strijd met Porsche aangaan met de Model S die is voorzien van uitgebouwde wielkasten, achterspoiler en drie motoren. Niet echt een standaardmodel. Volgens Elon Musk, CEO van Tesla, gaat het om een zevenzitter. De auto is voorzien van maar liefst drie motoren, twee voor en een achter.

Omwonenden bij de Nordschleife klagen stevig vanwege de herrie die Tesla produceert met de nieuwe Model S. De klachten gaan niet over het motorgeluid van de Tesla zelf, maar over de dieselgenerator die dag en nacht draait om de Tesla van stroom te voorzien. De omwonenden zijn nog lang niet van het lawaai af, want Tesla blijft nog zo’n drie weken aanwezig op de Nordschleife.

tesla-model-s-2017-nurburgring

De komende dagen staan er dagelijks sessies gepland met op woensdag 18 september een langere sessie. Dat moet de dag worden waarin een recordpoging wordt gedaan om de Porsche Taycan te verslaan.

1 Comment

1 Comment

  1. Harry Laumen

    23 september 2019 at 18:21

    Hoop tot die elektrische strond bak flink af gaat of in brand vliegt . Dit hoort niet thuis op de NORDSCHLEIFE daar horen alléén petrolheads thuis UND SONST NIKS

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1