Connect with us

Auto Nieuws

Tesla Model S en X krijgen groter rijbereik met dezelfde accu

Published

on

tesla-model-s-wit-linksvoor
Foto: Tesla

Tesla heeft verbeteringen doorgevoerd bij de Model S en de Model X. Deze voertuigen kunnen daardoor op een acculading tien procent verder rijden, zonder dat de accucapaciteit wordt vergroot.

Tesla heeft al een grote voorsprong op de concurrentie, maar vergroot zijn voorsprong op het gebied van de actieradius nog verder. Volgens het Amerikaanse autobedrijf is nu een bereik van 595 en 523 kilometer mogelijk met respectievelijk de Model S en X.

Verbeterde elektrische motoren

Het extra rijbereik is mogelijk door een nieuw ontwerp van Tesla. Dat ontwerp bestaat uit verbeterde elektrische motoren, plus een nieuw veersysteem dat de luchtweerstand verder verlaagt. Niet alleen de actieradius, ook het vermogen en het koppel zijn verbeterd. Dat moet leiden tot een snellere acceleratie van 0-100 km/u.

Tesla-Model-S-2017-voorhoek
Tesla Model S

Nieuwe prijzen voor de instapmodellen

Door de upgrades van Tesla keert ook het instapmodel terug. In het geval van de Model S Standard Range is er sprake van een actieradius van 450 kilometer. De Model X Standard Range komt 375 kilometer ver. Beide varianten zijn voorzien van de nieuwe aandrijflijn. De Model S kost als Standard Range 82.400 euro en de Model X kost 87.100 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1