Connect with us

Auto Nieuws

Tesla wil concurreren met Uber en Lyft door verborgen camera in Model 3

Published

on

tesla model 3 2018

Ben je eigenaar van een Tesla Model 3? En heb je wel eens goed boven je achteruitkijkspiegel gekeken? Dan vind je daar een kleine, verborgen videocamera die gericht is op de inzittenden van je auto.

Tesla-topman Elon Musk heeft eigenaren van de Tesla Model 3 inmiddels gerust proberen te stellen via zijn Twitter-account. Het betreft hier geen spionage-actie met als doel privacygevoelige gegevens van de inzittenden te registreren. Musk meent dat de camera boven de achteruitkijkspiegel van de Model 3 een voorbereiding is op de toekomst, wanneer de auto als zelfrijdende taxi kan gaan functioneren.

“De camera is geplaatst om in de toekomst te kunnen concurreren met Uber en Lyft. Als iemand met je auto heeft gerommeld, kan je dat op de videobeelden controleren”, stelt Musk op Twitter. De camera boven de achteruitkijkspiegel schijnt nu nog in de permanente ‘off-modus’ te staan. Eenmaal ‘up and running’ kan de camera vanuit het oogpunt van privacy desgewenst uitgeschakeld worden door middel van een reeds aanwezig schuifje.

elon-musk-tesla-lachend
Tesla-topman Elon Musk.

Mix van Uber, Lyft en Airbnb

Tesla’s die momenteel worden geproduceerd, zijn volgens Musk al voorzien van de hardware waarmee de auto’s in de toekomst als autonoom voertuig zonder chauffeur kunnen worden verhuurd. De verwachting is dat de dienst (‘een mix van Uber, Lyft en Airbnb’) tegen het einde van 2019 klaar is. Het beoogde bijeffect van de taxidienst is dat de kosten van Tesla-bezit dusdanig gedrukt worden, dat bijna iedereen zich het aanschaffen en bezitten van een Tesla kan veroorloven.

Tesla Model 3.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1