Connect with us

Auto Nieuws

Tevredenheid overheerst bij Red Bull ondanks olielek Verstappen

Published

on

helmut-marko-red-bull-rb15

Op de vrijdag-training van de Grand-Prix van Spanje wisselde Max Verstappen eerder dan gepland van motor. Helmut Marko van Red Bull Racing is desondanks tevreden over de progressie van het team.

“We reden op vrijdag nog met de oude Spec 1-motor en waren al van plan om deze zaterdag te vervangen door de Spec 2-motor”, laat de topman van Red Bull Racing weten. “Bij Max hebben we eerder moeten wisselen, doordat hij in de eerste training een olielek bleek te hebben.”

Drie motoren

Teams mogen ongestraft drie motoren gebruiken, daarna volgen er gridstraffen. Red Bull gebruikte in de eerste drie races de Spec 1-motor en stapte in Azerbeidzjan over naar de Spec-2.

Relatief weinig kilometers

Indien het olielek van de Red Bull niet te repareren is moet Verstappen zijn Spec 1-motor al heel vroeg in het seizoen afschrijven. De motor heeft nog relatief weinig kilometers gemaakt en Red Bull lijkt de motor tijdens enkele vrijdagtrainingen in te willen zetten.

Zondag race om 15.10

De derde en laatste vrije training in Barcelona begint zaterdag om 12.00 uur. De kwalificatie start vlak erna om 15.00 uur. De start van de Grand-Prix van Spanje is zondag om 15.10 uur en live te volgen op Ziggo Sport.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1